e shop logo template6

 

2109902001

 

  xrisima eggrafa

  Μορφολογία

  Μήκος σωματος 2,8-4,3εκ. Είναι μεγαλύτερη σε μέγεθος κατσαρίδα στην περιοχή μας. Χρώμα σώματος καστανοκόκκινο με ανοιχτοκαστανή ή κίτρινη ταινία γύρω από το πρόνωτο.
  Τα άρρενα δείχνουν μεγαλύτερα από τα θήλεα, επειδή οι πτέρυγές τους εξέχουν αρκετά χιλιοστά από το άκρο της κοιλίας. Πετούν άνετα.

  Βιολογία

  Ο κύκλος ζωής διαρκεί περίπου 2 χρόνια. Τα τέλεια όμως ζουν ακόμη 1,5 χρόνιο. Τα θήλεα μπορούν να δώσουν μέχρι 150 νεαρά άτομα. Βρίσκεται σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, υπόγεια, υπονόμους και αποχετευτικά συστήματα. Επίσης σε εμπορικά καταστήματα, παντοπωλεία, αρτοποιεία και όπου αλλού παρασκευάζονται και αποθηκεύονται τρόφιμα.

  Προσβολές

  Το έντομο είναι παμφάγο και ευκαιριακό στη διατροφή του. Τρέφεται με αποσυντιθέμενα οργανικά υλικά, γλυκίσματα, χαρτί, ψωμί, βιβλιοδεσίες, φιστίκια, το εσωτερικό των δερμάτων, ενδύματα και νεκρά έντομα. Μπορούν να γίνουν κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

  Αντιμετώπιση

  Για την απαλλαγή από την Αμερικανική κατσαρίδα, σε αποσυντιθέμενα οργανικά υλικά, γλυκίσματα, χαρτί, ψωμί, βιβλιοδεσίες, φιστίκια, το εσωτερικό των δερμάτων, ενδύματα και νεκρά έντομα, χρειάζεται να γίνει απεντόμωση του προσβεβλημένου χώρου. Οι επαναλήψεις των απεντομώσεων αλλάζουν ανάλογα με το μέγεθος της προσβολής και του χώρου στον οποίο θα γίνει. Οι επαγγελματικοί χώροι και ιδίως οι χώροι υγειονομικής σημασίας χρειάζονται ειδικά προγράμματα απεντομώσεων για την μείωση του φορτίου εντόμων για περισσότερες πληροφορίες γύρω από τις απεντομώσεις επαγγελματικών χώρων πατήστε ΕΔΩ. Για την καταπολέμηση της Αμερικανικής κατσαρίδας τηλεφωνήστε στο 210.96.52.0000 ή επισκεφτείτε την αντίστοιχη κατηγορία: απεντομώσεις αποθηκών, απεντομώσεις δημόσιας υγείας.

  Μορφολογία

  Μήκος σώματος 1,3-1,6εκ. Χρώμα ανοιχτό καστανό με δύο πιο σκούρες, παράλληλες επιμήκεις ταινίες, στον θώρακα. Αν και διαθέτουν πτέρυγες, δεν μπορούν να πετάξουν.

  Βιολογία

  Είναι κοσμοπολίτικο έντομο. Όπως όλες οι κατσαρίδες είναι νυκτόβια. Κύκλος ζωής 6 με 9 μήνες. Κυκλοφορεί όλο το χρόνο. Καταλαμβάνει κάθε χώρο κατά ομάδες. Μολύνει τα πάντα με τις ακαθαρσίες, τα αυγά, τα πτώματα και το δύσοσμο υγρό που εκκρίνει από το σώμα της. Βρίσκεται σε κατοικίες και χώρους εργασίας. Τα θήλεα, μεταφέρουν τις ογκώδεις ωοθήκες τους, μέχρι ένα μήνα πριν εκκολαφθούν τα ωά τους.

  Προσβολές

  Είναι παμφάγος για οτιδήποτε εδώδιμο. Τρέφεται συνήθως με οργανικές ύλες, κατά προτίμηση τις αμυλούχες. Ο επιμελής έλεγχος των υλικών συσκευασίας περιορίζει την είσοδο του εντόμου στους χώρους. Προκαλεί αλλεργίες σε αρκετούς χώρους.

  Αντιμετώπιση

  Για την απαλλαγή από τη Γερμανική κατσαρίδα σε οργανικές ύλες, χρειάζεται να γίνει απεντόμωση του προσβεβλημένου χώρου. Οι επαναλήψεις των απεντομώσεων αλλάζουν ανάλογα με το μέγεθος της προσβολής και του χώρου στον οποίο θα γίνει. Οι επαγγελματικοί χώροι και ιδίως οι χώροι υγειονομικής σημασίας χρειάζονται ειδικά προγράμματα απεντομώσεων για την μείωση του φορτίου εντόμων για περισσότερες πληροφορίες γύρω από τις απεντομώσεις επαγγελματικών χώρων πατήστε ΕΔΩ. Για την καταπολέμηση της Γερμανικής κατσαρίδας τηλεφωνήστε στο 210.96.52.0000 ή επισκεφτείτε την αντίστοιχη κατηγορία: απεντομώσεις αποθηκών, απεντομώσεις δημόσιας υγείας.

  Μορφολογία

  Είναι μικρού μεγέθους (10-15χιλ.). Καστανοκίτρινο χρώμα με ανοιχτοκαστανές ταινίες κατά μήκος του σώματος και ανεπτυγμένες πτέρυγες. Τα άρρενα πετούν όταν ενοχληθούν. Στα θήλεα, οι πτέρυγες δεν καλύπτουν ολόκληρο το σώμα. Τρέχουν πολύ γρήγορα.

  Βιολογία

  Νυκτόβιος, με πολύ μεγάλη διασπορά παντού. Σε θερμαινόμενα κτίρια και σκοτεινά μέρη με υγρασία και ησυχία όπως σε: υπόγεια, αποχετεύσεις και φρεάτια, κουζίνες, ντουλάπια με τρόφιμα. Πίσω από ηλεκτρικές συσκευές. Σε αποθήκες χαρτιού κ.ά. Κύκλος ζωής κατά μέσο όρο 206 ημέρες.

  Προσβολές

  Παμφάγος. Τρέφεται με μεγάλη ποικιλία τροφών, κυρίως αμυλούχες, όπως: βιβλιοδεσίες, κόλλα ταπετσαρίας και γραμματόσημα. Η παρουσία της γίνεται αντιληπτή από τις μικρές (5χιλ.) ωοθήκες σε σχισμές και ρωγμές και τα περιττώματα υπό μορφή κηλίδων. Μετάδοση ασθενειών, όπως: δυσεντερία, διάρροιες, σαλμονέλα. Δυσάρεστη οσμή, αλλεργίες. Ιδιαίτερα με την σκόνη που περιέχουν τα ξηρά περιττώματα, ή αποξηραμένα μέρη του σώματος του εντόμου.

  Αντιμετώπιση

  Για την απαλλαγή από την Κατσαρίδα με καστανές ταινίες, σε ποικιλία τροφών, κυρίως αμυλούχων, όπως: βιβλιοδεσίες, κόλλα ταπετσαρίας και γραμματόσημα, χρειάζεται να γίνει απεντόμωση του προσβεβλημένου χώρου. Οι επαναλήψεις των απεντομώσεων αλλάζουν ανάλογα με το μέγεθος της προσβολής και του χώρου στον οποίο θα γίνει. Οι επαγγελματικοί χώροι και ιδίως οι χώροι υγειονομικής σημασίας χρειάζονται ειδικά προγράμματα απεντομώσεων για την μείωση του φορτίου εντόμων για περισσότερες πληροφορίες γύρω από τις απεντομώσεις επαγγελματικών χώρων πατήστε ΕΔΩ. Για την καταπολέμηση της Κατσαρίδας με καστανές ταινίες στο 210.96.52.0000 ή επισκεφτείτε την αντίστοιχη κατηγορία: απεντομώσεις αποθηκών, απεντομώσεις δημόσιας υγείας.

  Σελίδα 1 από 2

   anoixi3

   kalokairi3

   fthinopwro3

   xeimwnas3

    gkri5

    prosfora

    monokat

    polykat

    epaggelm

    Please publish modules in offcanvas position.